Čokoládová torta

4 vajcia
4 lyžice polohrubej múky
4 lyžice práškového cukru
50 ml oleja
2 lyžice kakaa
1/2 balíčka prášku do pečiva

Krém:

250 g čokolády na varenie

250 ml šlahačkovej smotany

Postup :

Z bielkov vyšľaháme sneh, po chvíli pridáme cukor a vyšľaháme do tuha.

Primiešame žĺtky, múku s práškom do pečiava, kakao a olej.

Vymastíme a pomúčime tortovú formu, dáme do nej cesto a upečieme.


Krém:

Čokoládu nastrúhame do misky, smotanu zohrejeme (nesmie vrieť) a zalejeme ňou postrúhanú čokoládu a miešame až kým sa čokoláda rozpustí.

Necháme vychladnúť.

Potom vyšľaháme na krém (asi 1 minútu).

 

 

Korpus prekrojíme na tri časti, medzi ktoré natrieme krém.

Krémom natrieme i boky torty.

Na vrch torty nalejeme čokoládovú polevu (roztopíme čokoládu na varenie a pridáme trochu oleja, aby potom poleva nepraskala) a nožom ju rozotrieme po vrchu torty.

Necháme v chlade stuhnúť .