Dobošová torta-/tvar knihy/

Piškóta :
15  vajec
60 dkg práškového cukru
60 dkg polohrubej múky
2 PDP
2 vanilky
1 dl oleja
vlažná voda podla potreby

I. Krém :
1 l mlieka
4 pl polohrubej múky
2 zlaté klasy
3 pl kakaa
1 kávová lyžička mletej kávy/podla chuti/
10 dkg čokolády na varenie
30 dkg práškového cukru
2 hery

II. Krém :
3 dl mlieka
4 pl hladkej múky
15 dkg práškového cukru
1 vanilka
1 hera

Poleva :
40 dkg dukátovej  čokolády na varenie
10 pl oleja

Postup na piškótové cesto :
Žĺtky šľaháme s polovičkou cukru do penista .
Pridáme olej a šľaháme ďalej . Vyšľaháme bielky do tuha a potom pridáme druhú polovičku cukru a znovu šľaháme do tuha .
Zmiešame múku s PDP .
Vyšľahané žĺtky podľa potreby zriedime vlažnou vodou a pomaly vmiešavame múku a vyšľahané bielky .
Piškótové cesto si primerane rozdelíme na 6 častí a postupne pečieme na vymastených a múkou vysypaných plechoch .

Postup na I. krém :
Mlieko , múku , zlatý klas , kakao , čokoládu a kávu uvaríme na hustú kašu /najlepšie variť v hrnci na mlieko - parák/
Kašu necháme vychladiť .
Vyšľaháme cukor s herou  a postupne pridávame vychladnutú kašu .

Postup na  II. krém :
Mlieko , múku , vanilku uvaríme na hustú kašu .
Necháme vychladnúť .
Vyšľaháme cukor s herou a postupne pridávame vychladnutú kašu .

Postup na tortu :
Na obrátený plech dáme prvý plát piškóty a natrieme kakaovým krémom , ktorý si primerane rozdelíme na 5 častí .
Postup opakujeme aj s ostatnými piškótovými plátmi .
Takto naplnené pláty prikryjeme druhým plechom a zaťažíme aspoň na 5 hodín .
Dáme do chladničky .

Zdobenie :
S takto pripravenej torty si možno vyrezať tvary podľa potreby - srdce , ovál , hviezda , podkova , kniha atď...
Tortu polejeme roztopenou čokoládou  a necháme stuhnúť .
Dáme si biely krém do zdobiaceho vrecka a tortu ozdobíme .