Juhoslovanský krémeš
Cesto I.:
30 dkg hladkej múky
25 dkg stuženého tuku
11 lyžíc vody
štipka soli
troška octu
vymiesime, necháme aspoň 2 hodiny alebo od večera do rána v chladničke, prekrojíme napoly, upečieme dva pláty.
Cesto II.:
5 vajec
20 dkg cukru
4 lyžice polohrubej múky
8 dkg orechov
1 prášok do pečiva, upečieme piškótový plát.
Plnka:
6 1/2 dcl mlieka
2 „Zlaté klasy“
10 dkg cukru
1 vanilkový cukor
uvaríme kašu, keď skoro vychladne, pridávame vymiešané maslo – 25 dkg alebo „Heru“. Môžeme dochutiť rumom.
Plníme:
1 plát lístkového cesta, polovica krému, orechový plát, druhá polovica krému, druhý lístkový plát. Namiesto I. cesta môžeme použiť 1 balíček hotového lístkového cesta.