Juhoslovanský krémeš

Cesto I.:

30 dkg hladkej múky

25 dkg stuženého tuku

11 lyžíc vody

štipka soli

troška octu

vymiesime, necháme aspoň 2 hodiny alebo od večera do rána v chladničke, prekrojíme napoly, upečieme dva pláty.

Cesto II.:

5 vajec

20 dkg cukru

4 lyžice polohrubej múky

8 dkg orechov

1 prášok do pečiva, upečieme piškótový plát.

Plnka:

6 1/2 dcl mlieka

2 „Zlaté klasy“

10 dkg cukru

1 vanilkový cukor

uvaríme kašu, keď skoro vychladne, pridávame vymiešané maslo – 25 dkg alebo „Heru“. Môžeme dochutiť rumom.

Plníme:

1 plát lístkového cesta, polovica krému, orechový plát, druhá polovica krému, druhý lístkový plát. Namiesto I. cesta môžeme použiť 1 balíček hotového lístkového cesta.