Karamelové rezy
Cesto:
6 vajec
6 lyžíc kryštálového cukru
1 lyžica kakaa
5 lyžíc polohrubej múky
1 prášok do pečiva
1/2 dcl oleja
Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme olej, žĺtky a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto rozotrieme na vymastený a vymúčený veľký rovný plech (ako na roládu) a upečieme.
Krém:
1 l vody
3 „zlaté klasy“
13 dkg kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
2 lyžice kakaa
7 bielkov
Väčšiu časť vody dáme variť, pridáme 7 dkg kryštálového cukru, vo zvyšnej vode rozmiešame „Zlaté klasy“ a uvaríme krém. Ešte do horúceho rozmiešame tuhý sneh zo 7 bielkov a 6 dkg kryštálového cukru. na upečený, vychladnutý plát natrieme polovicu bielej plnky, do druhej polovice primiešame kakao a opatrne natrieme na bielu plnku.
Šľahačkový krém:
4 lyžice kryštálového cukru
3 dcl mlieka
2 práškové šľahačky
Cukor skaramelizujeme, zalejeme mliekom a rozvaríme. Do vychladnutého pridáme práškové šľahačky, vyšľaháme, natrieme na tmavú plnku, na vrch postrúhame čokoládu.