Kocky „Diplomat“

Upečieme kakaový piškótový plát ako na roládu, po vychladnutí prekrojíme po šírke napoly a spojíme jahodovým džemom.

Pudingový krém:

4 bielka

25 dkg kryštálového cukru

1 vanilkový cukor

1/2 litra vody

6 dkg maizeny

12 dkg mletých lieskovcov

1/2 dcl vaječného koňaku.

Bielka vyšľaháme s polovicou cukru na tuhý sneh.

Z vody odoberieme asi 1 dcl a rozmiešame v ňom maizenu.

Ostatnú vodu dáme variť so zvyškom cukru, aj s vanilkovým cukrom.

Keď zovrie, zavaríme do nej rozmiešanú maizenu.

Do uvareného pudingu zamiešame vyšľahaný sneh a nakoniec mleté lieskovce a koňak.

Potom to rozotrieme na pripravený plát a necháme vychladnúť.

Zatiaľ ušľaháme šľahačku, natrieme na povrch múčnika.

Krájame na kocky, ktoré tiež môžeme ozdobiť šľahačkou a lieskovcami.