Kokosová torta

Cesto :
4 vajcia
300 g práškového cukru
8 PL vody, 250 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva

Plnka:
4 dl mlieka
4 PL polohrubej múky
250 g masla
200 g práškového cukru
 šťava z 1 citróna
100 g kokosovej múčky

Postup :

Žĺtky vymiešajte s polovicou práškového cukru do peny.

Za stáleho miešania postupne pridajte vodu, preosiatu múku premiešanú s práškom do pečiva a vmiešajte sneh z bielkov vyšľahaný so zvyškom cukru.

Cesto vylejte do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy a v mierne vyhriatej rúre upečte.


Plnka:

Z mlieka a múky uvarte hustú kašu.

Maslo vymiešajte s práškovým cukrom do peny a vmiešajte do vychladnutej kaše.

Pridajte citrónovú šťavu, kokosovú múčku a vymiešajte do hladka.

 

 

Vychladnutý korpus vyklopte, prekrojte na tri časti a naplňte dvoma tretinami plnky.

Vrch aj boky natrite zvyšnou plnkou, posypte kokosovou múčkou a ľubovoľne ozdobte.