Nepečená jablková torta

1,5 kg jabĺk
2 jahodové pudingy + 100 ml vody
2-3 vanilkové cukry
2-3 PL kryštálového cukru
trochu citrónovej šťavy
piškóty
vodu na podliatie jabĺk
šľahačku na ozdobu

Postup :

Jablká postrúhajte na hrubom strúhadle, dajte do hrnca, podlejte troškou vody, pridajte kryštálový cukor aj vanilkový cukor, trocha citrónovej šťavy a nechajte dusiť cca 15 minút.

Zatiaľ vysteľte formu jemnou fóliou, do ktorej dajte piškóty na striedačku s jablkovou kašou.

V miske dobre rozmiešajte 100 ml vody s dvoma jahodovými pudingami.

Pudingy vylejte do jabĺk a varte od bodu varu asi 5 minút.

Masa by mala zosklovieť a dobre zhustnúť.

Na dno formy dajte jablkovú zmes, dole bruškami poukladajte vrstvu piškót a postup opakujte, kým neminiete všetok jablkový puding a piškóty.

Poslednou vrstvou by mali byť piškóty.

Tortu nechajte poriadne vychladnúť, potom vyklopte na tanier a ozdobte šľahačkou.