Punčová torta

Korpus:
7 vajec
150 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
140 g krupicovej múky
20 g kakaa
150 g kryštálového cukru na sirup
100 ml rumu
malinová šťava
150 g vlašských orechov
80 g malinového džemu
tuk na vymastenie formy
múka na vysypanie formy

 Poleva:
 200 g práškového cukru
2 PL rumu

Postup :

Žĺtky, práškový a vanilkový cukor vymiešajte a zľahka pridajte tuhý sneh z bielkov.

Prisypte múku a všetko dobre premiešajte.

Z cesta odoberte 1/3, pridajte k nej kakao, nalejte ju na plech vyložený papierom a upečte vo vyhriatej rúre.

Zvyšné cesto nalejte do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a tiež upečte.
Kým sa pečie korpus, vychladnutý kakaový plát pokrájajte na malé kocky, polejte ich pripraveným sirupom (kryštálový cukor rozpustíme v 150 ml vody), pridajte rum, pomleté orechy a toľko malinovej šťavy, aby vznikla vláčna vlhká masa.

Všetko spolu dobre premiešajte.

Upečený korpus potom pozdĺžne rozkrojte, na spodný diel navrstvite kakaovo-rumovú plnku a zakryte ju druhou polovicou korpusu.
Povrch torty natrite malinovým džemom a rumovou polevou, ktorú pripravte z práškového cukru, 1 PL vriacej vody a rumu miešaním nad miernym ohňom do zhustnutia (asi 30 min.).