Snehové rožky

 5 bielkov

25 dkg orechov

10 dkg kryštál.cukru

30 dkg preosiateho práškového cukru

Z bielkov šľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň kryštálový cukor, potom do ušľahaného opatrne primiešame práškový cukor a nakoniec orechy.

Potom pomocou sáčka vytláčame na suchý papier (desiatový), ktorým sme vyložili plech, rožky.

Pečieme ich v mierne vyhriatej rúre do ružova.

Krém:

0,5 l mlieka

6 dkg maizeny

2 žĺtky

uvaríme krém

Kým trošku vychladne vymiešame 38 dkg masla, 25 dkg práškového cukru, vanilkový cukor, 3 – 4 lyžice kakaa, potom po troške spojíme s uvareným krémom.

Hotový krém vytláčame na rožky a máčame ich v čokoládovej poleve.