Syrová torta

 

Cesto:

250 g polohrubej múky

60 g práškového cukru

130 g masla

jedno vajce

Plnka:

400 ml smotany na šľahanie

750 g tvarohu

šesť žĺtkov

šesť bielkov

50 ml ovocnej šťavy

60 g hladkej múky

30 g jemného kukuričného škrobu

350 g práškového cukru

Na zdobenie:

čerstvé ovocie-jahody

kivi

mango

5 g tortového želé v prášku


Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom.

Pridáme vajce, múku a vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme na 40 minút na chladné miesto.

Tortovú formu vymastíme a vysypeme hrubou múkou po celom obvode.

Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru kruhu a opatrne ho preložíme do formy tak, aby sme ním pokryli jej dno i boky.

Navrstvíme plnku a dáme piecť do vyhriatej rúry pri teplote 180 °C na šesťdesiat minút.

Po upečení a vychladnutí vyberieme tortu z formy, obložíme ju nakrájanými kúskami ovocia, ktoré zalejeme pripraveným tortovým želé.

Plnka:

Smotanu na vyšľaháme.

Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom.

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.

Vyšľahanú smotanu miešaním spojíme s tvarohom, vymiešanými žĺtkami s cukrom.

Potom do tejto masy postupne pridávame tuhý sneh z bielkov, ovocnú šťavu, múku, kukuričný škrob.

Dobre zmiešame.