Torta Baileys
125 g maslo
100 g cukor
70 g preosiatej polohrubej múky,
70 g maizeny
150 ml likéru Baileys
250 g šľahačka
2 stužovače šľahačky
150 g mliečnej čokolády
1 ČL kakaa,
pergamenový papier
V miske zmiešajte práškový cukor a tuk a vyšľahajte ich najemno mixérom. Pridajte vajcia a opäť vyšľahajte. Múku, prášok do pečiva a maizenu nasypte k rozmiešanému tuku. Dobre zmiešajte, teraz už bez šľahača. Cesto naplňte do tortovej formy s priemerom asi 26 cm, formu si vyložte papierom. Pečte v stredne vyhriatej rúre nastavenej na 200 °C asi 20 min. Po upečení formu rozoberte a tortu nechajte vychladnúť.
Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a natrite ňou spodnú stranu torty, nechajte stuhnúť a čokoládovou stranou položte na tanier. Vrchnú stranu korpusu pokvapkajte likérom. Okolo torty postavte tortovú formu bez dna a roztierajte na korpus ušľahanú šľahačku so stužovačom. Povrch torty ozdobte kakaom, strúhanou čokoládou alebo podľa fantázie.