Broskyňová torta
2 vajcia 50 g a 75 g práškového cukru 1 vanilkový cukor 40 g hladkej múky 25 g maizeny 1 zarovnanú čajovú lyžičku prášku do pečiva 500 g zaváraných broskýň (alebo iné ovocie) 250 g tvarohu 250 ml smotany na šľahanie, 1 balíček čírej želatíny v prášku |
Rúru predhrejeme na 200°C.
Bielky do tuha vyšľaháme s 50 g prášk. cukru a s 1 vanilkovým cukrom.
Po jednom primiešame žĺtky, múku, maizenu a prášok do pečiva.
Zľahka premiešame, do vymastenej a vysypanej tortovej formy nalejeme cesto, zarovnáme a pečieme asi 15 min.
Necháme vychladnúť.
1/3 broskýň nadrobno nakrájame.
Tvaroh dopenista vymiešame s 75 g prášk. cukru a primiešame nakrájané broskyne.
Šľahačku vyšľaháme a postupne primiešame k tvarohu.
Tvarohovú plnku rovnomerne rozdelíme na piškótové cesto, poukladáme na ňu polovice broskýň a zalejeme želatínou, ktorú pripravíme podľa návodu na obale.
Odložíme stuhnúť do ľadničky.
Pred podávaním môžeme ozdobiť šľahačkou, plátkami mandlí alebo orechov.