Orechovo - kávová torta

Potrebujeme:

6 bielkov

250 g šľahačkovej smotany

60 g vlažného rozpusteného masla

1 PL instantnej kávy

100 g pomletých orechov

160 g hrubej múky

160 g cukru

Postup:

Bielky vyšľahajte dotuha. Za stáleho miešania pomaly pridávajte cukor, orechy, múku, kávu a maslo. Všetko zľahka premiešajte. Cesto vylejte na vymastenú a vysypanú tortovú formu. Pečte dozlata asi 45 min. Upečenú a vychladnutú tortu prerežte cez stred na dva pláty. Tortu naplňte plnkou, ktorú si pripravte vyšľahaním šľahačky. Šľahačku môžete prichutiť pridaním kávy, ovocnej šťavy a pod. Naplnenú tortu spojte a vrch potrite ušľahanou šľahačkou, ozdobte orechmi alebo ovocím.