Broskyňová torta

2 vajcia

50 g a 75 g práškového cukru

1 vanilkový cukor

40 g hladkej múky

25 g maizeny

1 zarovnanú čajovú lyžičku prášku do pečiva

500 g zaváraných broskýň (alebo iné ovocie)

250 g tvarohu

250 ml smotany na šľahanie,

1 balíček čírej želatíny v prášku

 

Rúru predhrejeme na 200°C.

Bielky do tuha vyšľaháme s 50 g prášk. cukru a s 1 vanilkovým cukrom.

Po jednom primiešame žĺtky, múku, maizenu a prášok do pečiva.

Zľahka premiešame, do vymastenej a vysypanej tortovej formy nalejeme cesto, zarovnáme a pečieme asi 15 min.

Necháme vychladnúť.

1/3 broskýň nadrobno nakrájame.

Tvaroh dopenista vymiešame s 75 g prášk. cukru a primiešame nakrájané broskyne.

Šľahačku vyšľaháme a postupne primiešame k tvarohu.

Tvarohovú plnku rovnomerne rozdelíme na piškótové cesto, poukladáme na ňu polovice broskýň a zalejeme želatínou, ktorú pripravíme podľa návodu na obale.

Odložíme stuhnúť do ľadničky.

Pred podávaním môžeme ozdobiť šľahačkou, plátkami mandlí alebo orechov.