Sacherova torta

130 g masla

110 g práškového cukru

vanilku

6 vajec

130 g čokolády na varenie

100 g cukru

130 g hladkej múky

marhuľovú zaváraninu

 

Poleva:

200 g cukru

1/8 l vody

150 g čokolády.

Maslo s cukrom a vanilkou vymiešame do peny, postupne zašľaháme žĺtky a zmäknutú čokoládu.

Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme jemný kryštálový cukor a ešte došľaháme.

Potom sneh opatrne vmiešame do zmesi.

Nakoniec jemne vmiešame múku.

Maslom vymastenú a múkou vysypanú tortovú formu naplníme pripravenou hmotou.

Pečieme zvoľna v predhriatej rúre asi 1,5 hodiny. Hotový múčnik presunieme na mriežku a vychladnutú vyklopíme.

Hornú stranu potrieme zmäknutou zaváraninou a prelejeme polevou, ktorú pripravíme takto: cukor varíme vo vode tak, aby sa rozpustil, potom pridáme čokoládu, miešame dohladka, povaríme a dostatočne tuhou polevou prelejeme tortu.

Šľahačku podávame osobitne v miske.