Nepečená pudingová torta

Puding:

8 dcl mlieka

2 Zlaté klasy

3 vrchovaté lyžice hrubej múky

1 žĺtok

4 PL kryštálového cukru

1 vanilkový cukor


Krém:

1 helia

4-5 PL práškového cukru
piškóty

kompótové ovocie

silná turecká káva

kakaový prášok

 

Postup:

Z prísad uvedených do pudingu si uvaríme hustý puding:

múka, Zlatý klas, žĺtok, cukor, cukor, mlieko.

Kompótové ovocie, podľa chuti, nechajte odtiecť na sitku.

Uvarte silnú tureckú kávu horkú.

Heliu vymiešajte s práškovým cukrom do peny.
Do tortovej formy naukladajte na spodok piškóty a pooblievajte ich kávou - sós nechajte v hrnčeku.

Naukladajte ovocie.

Vychladnutý puding primiešavajte opatrne do helie vymiešanej s cukrom a zašľahávajte elektrickým šľahačom.
Polovicu krému, ak chcete, zmiešajte s kakaovým práškom.

A stavajte tortu podľa poradia, aké chcete, napr: na ovocie puding žltý, puding tmavý, na tmavý puding piškóty, na piškóty káva, na kávu ovocie, na ovocie tmavý puding, na tmavý puding žltý puding a na žltý puding kakaový prášok.

V chladničke stuhne za také 2-3 hodinky.