Jahodová torta

Korpus:

100 g polohrubej múky

2 ČL prášku do pečiva

100 g cukru

1 vanilkový cukor

100 g mäkkého masla (Hera)

3 vajcia

 

Pudingový krém:

2 PL cukru

1 puding s vanilkovou príchuťou

400 ml mlieka

 

Plnka:

½ kg jahôd

2 balíčky tortového želé

½ l vody

3 PL cukru

 

Postup:

Do misy dajte všetky suroviny na korpus a elektrickým šľahačom spracujte na cesto najprv krátko na najnižšom stupni, potom na najvyššom stupni 2 min.

Cesto dajte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priem. 26 cm). Dajte piecť do elektrickej rúry predhriatej na 180 °C. (teplovzdušná rúra 160 °C).
Korpus nechajte vychladnúť.

Nožom uvoľnite okraj formy a korpus preložte na servírovací tanier. Okolo korpusu upevnite očistený okraj tortovej formy.

Puding uvarte podľa návodu, len v 400 ml mlieka s 2 PL cukru. Uvarený puding nechajte 15 min. chladnúť a ním potom polejte korpus.

Nechajte úplne vychladnúť.

Jahody nakrájajte na hrubšie pozdĺžne plátky a poukladajte ich od stredu torty (vytvorte akési kruhy z jahôd).

Tortové želé pripravte s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Polejte ním jahody a nechajte stuhnúť.

Po úplnom stuhnutí uvoľnite nožom okraj formy a zložte ho z torty.