Syrová torta
Cesto:
250 g polohrubej múky
60 g práškového cukru
130 g masla
jedno vajce
Plnka:
400 ml smotany na šľahanie
750 g tvarohu
šesť žĺtkov
šesť bielkov
50 ml ovocnej šťavy
60 g hladkej múky
30 g jemného kukuričného škrobu
350 g práškového cukru
Na zdobenie:
čerstvé ovocie-jahody
kivi
mango
5 g tortového želé v prášku
Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom.
Pridáme vajce, múku a vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme na 40 minút na chladné miesto.
Tortovú formu vymastíme a vysypeme hrubou múkou po celom obvode.
Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru kruhu a opatrne ho preložíme do formy tak, aby sme ním pokryli jej dno i boky.
Navrstvíme plnku a dáme piecť do vyhriatej rúry pri teplote 180 °C na šesťdesiat minút.
Po upečení a vychladnutí vyberieme tortu z formy, obložíme ju nakrájanými kúskami ovocia, ktoré zalejeme pripraveným tortovým želé.
Plnka:
Smotanu na vyšľaháme.
Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
Vyšľahanú smotanu miešaním spojíme s tvarohom, vymiešanými žĺtkami s cukrom.
Potom do tejto masy postupne pridávame tuhý sneh z bielkov, ovocnú šťavu, múku, kukuričný škrob.
Dobre zmiešame.