Torta Baileys

125 g maslo

100 g cukor

70 g preosiatej polohrubej múky,

70 g maizeny

150 ml likéru Baileys

250 g šľahačka
2 stužovače šľahačky

150 g mliečnej čokolády

1 ČL kakaa,

pergamenový papier

 

Postup:

V miske zmiešajte práškový cukor a tuk a vyšľahajte ich najemno mixérom. Pridajte vajcia a opäť vyšľahajte. Múku, prášok do pečiva a maizenu nasypte k rozmiešanému tuku. Dobre zmiešajte, teraz už bez šľahača. Cesto naplňte do tortovej formy s priemerom asi 26 cm, formu si vyložte papierom. Pečte v stredne vyhriatej rúre nastavenej na 200 °C asi 20 min. Po upečení formu rozoberte a tortu nechajte vychladnúť.
Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a natrite ňou spodnú stranu torty, nechajte stuhnúť a čokoládovou stranou položte na tanier. Vrchnú stranu korpusu pokvapkajte likérom. Okolo torty postavte tortovú formu bez dna a roztierajte na korpus ušľahanú šľahačku so stužovačom. Povrch torty ozdobte kakaom, strúhanou čokoládou alebo podľa fantázie.