Čokoládová torta
4 vajcia
4 lyžice polohrubej múky
4 lyžice práškového cukru
50 ml oleja
2 lyžice kakaa
1/2 balíčka prášku do pečiva
Krém:
250 g čokolády na varenie
250 ml šlahačkovej smotany
Postup :
Z bielkov vyšľaháme sneh, po chvíli pridáme cukor a vyšľaháme do tuha.
Primiešame žĺtky, múku s práškom do pečiava, kakao a olej.
Vymastíme a pomúčime tortovú formu, dáme do nej cesto a upečieme.
Krém:
Čokoládu nastrúhame do misky, smotanu zohrejeme (nesmie vrieť) a zalejeme ňou postrúhanú čokoládu a miešame až kým sa čokoláda rozpustí.
Necháme vychladnúť.
Potom vyšľaháme na krém (asi 1 minútu).
Korpus prekrojíme na tri časti, medzi ktoré natrieme krém.
Krémom natrieme i boky torty.
Na vrch torty nalejeme čokoládovú polevu (roztopíme čokoládu na varenie a pridáme trochu oleja, aby potom poleva nepraskala) a nožom ju rozotrieme po vrchu torty.
Necháme v chlade stuhnúť .