Jahodová torta
Korpus:
100 g polohrubej múky
2 ČL prášku do pečiva
100 g cukru
1 vanilkový cukor
100 g mäkkého masla (Hera)
3 vajcia
Pudingový krém:
2 PL cukru
1 puding s vanilkovou príchuťou
400 ml mlieka
Plnka:
½ kg jahôd
2 balíčky tortového želé
½ l vody
3 PL cukru
Postup:
Do misy dajte všetky suroviny na korpus a elektrickým šľahačom spracujte na cesto najprv krátko na najnižšom stupni, potom na najvyššom stupni 2 min.
Cesto dajte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priem. 26 cm). Dajte piecť do elektrickej rúry predhriatej na 180 °C. (teplovzdušná rúra 160 °C).
Korpus nechajte vychladnúť.
Nožom uvoľnite okraj formy a korpus preložte na servírovací tanier. Okolo korpusu upevnite očistený okraj tortovej formy.
Puding uvarte podľa návodu, len v 400 ml mlieka s 2 PL cukru. Uvarený puding nechajte 15 min. chladnúť a ním potom polejte korpus.
Nechajte úplne vychladnúť.
Jahody nakrájajte na hrubšie pozdĺžne plátky a poukladajte ich od stredu torty (vytvorte akési kruhy z jahôd).
Tortové želé pripravte s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Polejte ním jahody a nechajte stuhnúť.
Po úplnom stuhnutí uvoľnite nožom okraj formy a zložte ho z torty.