Kokosová torta
Cesto :
4 vajcia
300 g práškového cukru
8 PL vody, 250 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
Plnka:
4 dl mlieka
4 PL polohrubej múky
250 g masla
200 g práškového cukru
šťava z 1 citróna
100 g kokosovej múčky
Postup :
Žĺtky vymiešajte s polovicou práškového cukru do peny.
Za stáleho miešania postupne pridajte vodu, preosiatu múku premiešanú s práškom do pečiva a vmiešajte sneh z bielkov vyšľahaný so zvyškom cukru.
Cesto vylejte do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy a v mierne vyhriatej rúre upečte.
Plnka:
Z mlieka a múky uvarte hustú kašu.
Maslo vymiešajte s práškovým cukrom do peny a vmiešajte do vychladnutej kaše.
Pridajte citrónovú šťavu, kokosovú múčku a vymiešajte do hladka.
Vychladnutý korpus vyklopte, prekrojte na tri časti a naplňte dvoma tretinami plnky.
Vrch aj boky natrite zvyšnou plnkou, posypte kokosovou múčkou a ľubovoľne ozdobte.