Cesto
3 vajcia
hladkú múku
kryštálový cukor
mlieko
1/4 kypriaceho prášku
Plnka:
1 l mlieka
90 g Zlatého klasu (môze byť aj čokoládový puding alebo nutela)
4 PL kryštálového cukru
700 g sterilizovaných broskýň (môže byť aj iné konzervované ovocie)
Na ozdobu:
250 g vyšľahanej sladkej smotany
80 g nastrúhanej horkej čokolády
Postup:
Urobíme cesto na palacinky.
Snažíme sa ich upiecť rovnakej veľkosti do rovnomerných kruhov.
Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme puding, ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť.
Broskyne scedíme a nadrobno nakrájame.
Do tortovej formy si vložíme alobal a položíme naň palacinku, na ktorú rozotrieme vychladnutý puding a posypeme kúskami broskýň.
Takto postupujeme až do naplnenia formy.
Po naplnení odložíme na 2-3 hodiny stuhnúť.
Ozdobíme šľahačkou a postrúhanou čokoládou.