Sacherova torta
130 g masla
110 g práškového cukru
vanilku
6 vajec
130 g čokolády na varenie
100 g cukru
130 g hladkej múky
marhuľovú zaváraninu
Poleva:
200 g cukru
1/8 l vody
150 g čokolády.
Maslo s cukrom a vanilkou vymiešame do peny, postupne zašľaháme žĺtky a zmäknutú čokoládu.
Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme jemný kryštálový cukor a ešte došľaháme.
Potom sneh opatrne vmiešame do zmesi.
Nakoniec jemne vmiešame múku.
Maslom vymastenú a múkou vysypanú tortovú formu naplníme pripravenou hmotou.
Pečieme zvoľna v predhriatej rúre asi 1,5 hodiny. Hotový múčnik presunieme na mriežku a vychladnutú vyklopíme.
Hornú stranu potrieme zmäknutou zaváraninou a prelejeme polevou, ktorú pripravíme takto: cukor varíme vo vode tak, aby sa rozpustil, potom pridáme čokoládu, miešame dohladka, povaríme a dostatočne tuhou polevou prelejeme tortu.
Šľahačku podávame osobitne v miske.