Tvarohová nepečená torta
2 tvarohy po 250 g (môžu byť aj hrudkové)
2 vajcia
25 dkg práškového cukru
1 vanilkový cukor
1 Palmarín
1 liter mlieka
20 g želatíny
trochu kakaa na ozdobenie
kompótové ovocie bez šťavy
piškóty alebo upečená piškóta z 2-3 vajec
Postup :
Dno tortovej formy s odnímateľným okrajom si vystelieme piškótami.
Z litra mlieka odoberieme trocha do hrnčeka, v ktorom rozmiešame želatínu a necháme ju nabobnať.
Na piškóty naukladáme zavárané ovocie.
Do väčšej misy dáme tvarohy, Palmarín, práškový cukor, vanilkový cukor, dve vajíčka....
Pridáme želatínu a vriace mlieko.
Všetko rozmixujeme elektrickým šľahačom.
Z tejto masy si odoberte 2-3 deci na vrchné ozdobenie a do toho primiešajte 2 lyžice kakaa.
Pomaly lejte na piškóty s ovocím (zmes je veľmi riedka, odporúčame na piškóty naliať trocha zmesi, dať na chvíľku do mrazáku stuhnúť a opatrne dolievať ďalšie "poschodia").
Malou naberačkou nalejeme čokoládovú zmes dokola.
Vidličkou urobíme "šmuhy" od stredu po kraje.
Nechajte ju v chladničke cez noc a na druhý deň opatrne stiahnite odnímateľnú obruč dolu.