Palacinková torta

Cesto

3 vajcia

hladkú múku

kryštálový cukor

mlieko

1/4 kypriaceho prášku

 


Plnka:

1 l mlieka

90 g Zlatého klasu (môze byť aj čokoládový puding alebo nutela)

4 PL kryštálového cukru

700 g sterilizovaných broskýň (môže byť aj iné konzervované ovocie) 


Na ozdobu:

250 g vyšľahanej sladkej smotany

80 g nastrúhanej horkej čokolády

Postup:

Urobíme cesto na palacinky.

Snažíme sa ich upiecť rovnakej veľkosti do rovnomerných kruhov.

Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme puding, ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť.

Broskyne scedíme a nadrobno nakrájame.
Do tortovej formy si vložíme alobal a položíme naň palacinku, na ktorú rozotrieme vychladnutý puding a posypeme kúskami broskýň.

Takto postupujeme až do naplnenia formy.
Po naplnení odložíme na 2-3 hodiny stuhnúť.

Ozdobíme šľahačkou a postrúhanou čokoládou.