Karamelové rezy

Cesto:

6 vajec

6 lyžíc kryštálového cukru

1 lyžica kakaa

5 lyžíc polohrubej múky

1 prášok do pečiva

1/2 dcl oleja

Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme olej, žĺtky a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto rozotrieme na vymastený a vymúčený veľký rovný plech (ako na roládu) a upečieme.
Krém:

1 l vody

3 „zlaté klasy“

13 dkg kryštálového cukru

1 vanilkový cukor

2 lyžice kakaa

7 bielkov

Väčšiu časť vody dáme variť, pridáme 7 dkg kryštálového cukru, vo zvyšnej vode rozmiešame „Zlaté klasy“ a uvaríme krém. Ešte do horúceho rozmiešame tuhý sneh zo 7 bielkov a 6 dkg kryštálového cukru. na upečený, vychladnutý plát natrieme polovicu bielej plnky, do druhej polovice primiešame kakao a opatrne natrieme na bielu plnku.

Šľahačkový krém:

4 lyžice kryštálového cukru

3 dcl mlieka

2 práškové šľahačky

Cukor skaramelizujeme, zalejeme mliekom a rozvaríme. Do vychladnutého pridáme práškové šľahačky, vyšľaháme, natrieme na tmavú plnku, na vrch postrúhame čokoládu.