Snehové rožky
5 bielkov
25 dkg orechov
10 dkg kryštál.cukru
30 dkg preosiateho práškového cukru
Z bielkov šľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň kryštálový cukor, potom do ušľahaného opatrne primiešame práškový cukor a nakoniec orechy.
Potom pomocou sáčka vytláčame na suchý papier (desiatový), ktorým sme vyložili plech, rožky.
Pečieme ich v mierne vyhriatej rúre do ružova.
Krém:
0,5 l mlieka
6 dkg maizeny
2 žĺtky
uvaríme krém
Kým trošku vychladne vymiešame 38 dkg masla, 25 dkg práškového cukru, vanilkový cukor, 3 – 4 lyžice kakaa, potom po troške spojíme s uvareným krémom.
Hotový krém vytláčame na rožky a máčame ich v čokoládovej poleve.