Venčeky

Korpus - 6 dl vody
          1/4 l oleja
          33 dkg polohrubej múky
          9 vajec
          štipka soli
Do hrnca dáme variť vodu ,olej a štipku soli .
Privedieme do varu a nasypeme múku.
Miešame až kým sa nám cesto neoddeľuje od hrnca a varechy.
Do vlažného cesta po jednom rozmixujeme  vajcia .
Cestom naplníme vrecko z ozdobnou špičkou .
Vymastený plech zľahka poprášime hladkou múkou.
Z cesta vytvárame ľubovolné tvary / venčeky,banániky , rožky/
Pečieme pri teplote 220 stupňov 7 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov a dopekáme do zlatista .
Počas pečenia nesmieme otvoriť trúbu , lebo cesto "  spadne "
Po vychladnutí rozrežeme a plníme krémom .

Plnka - 1l mlieka
        3 zlaté klasy
        1 vanilka
        1 a 1/2 masla
        35 dkg práškového cukru

Z mlieka , zlatého klasu, vanilky a cukru uvaríme hustý puding .
Po vychladnutí pridáme maslo .
Krém naplníme do vrecka s ozdobnou špičkou a plníme vychladnuté venčeky.
Posypeme práškovým cukrom.