Tvarohové rezy

 30 dkg hladkej múky „špeciál“

20 dkg smetolu

8 dkg práškového cukru

1/2 balíčka prášku do pečiva

1 vajce

2 lyžice kakaa.

Zamiesime, dáme na vymastený veľký rovný plech (ako na roládu) a predpečieme. Nedopečené cesto natrieme tvarohovou plnkou a bielkovým snehom. Dopečieme.
Tvarohová plnka: 50 dkg tvarohu, 35 dkg uvarených pretlačených alebo na mrkvovom strúhadle postrúhaných zemiakov, 15 dkg práškového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru a 6 žĺtkov (plnku zamiešame až keď je cesto predpečené, lebo hneď začne hustnúť). Žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme ostatné suroviny, premiešame a natrieme na nedopečené cesto. Zo 6 bielkov a 30dkg jemného kryštálového cukru ušľaháme tuhý sneh, natrieme na tvarohovú plnku a dopečieme.