Piškóty v lístkovom ceste – bez cukru

1 balík okrúhlych piškót

1 balík lístkového cesta

1 marhuľový kompót (7 dl pohár)

2 vanilkové cukry

2 „Zlaté klasy“

Lístkové cesto rozdelíme na dva pláty, jeden rozvaľkáme, dáme na plech, naň poukladáme piškóty tesne vedľa seba.

Z mlieka, vanilkového cukru a „Zlatého klasu“ uvaríme puding, trochu schladíme a vylejeme na piškóty.

Na to ukladáme odkvapkané, pokrájané marhule (môže byť aj iný kompót), prikryjeme druhým plátom a pečieme asi 25 – 30 minút (doružova).

Po vychladnutí pocukríme alebo pofŕkame čokoládou.

 

Lístkové cesto si môžeme pripraviť aj doma:

30 dkg hladkej múky „špeciál“

25 dkg stuženého tuku

11 lyžíc studenej vody, štipka soli, zamiesime, necháme v chladničke v mikroténovom vrecku od večera do rána, potom rozdelíme na dva diely a spracujeme