Kocky „Diplomat“
Upečieme kakaový piškótový plát ako na roládu, po vychladnutí prekrojíme po šírke napoly a spojíme jahodovým džemom.
Pudingový krém:
4 bielka
25 dkg kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
1/2 litra vody
6 dkg maizeny
12 dkg mletých lieskovcov
1/2 dcl vaječného koňaku.
Bielka vyšľaháme s polovicou cukru na tuhý sneh.
Z vody odoberieme asi 1 dcl a rozmiešame v ňom maizenu.
Ostatnú vodu dáme variť so zvyškom cukru, aj s vanilkovým cukrom.
Keď zovrie, zavaríme do nej rozmiešanú maizenu.
Do uvareného pudingu zamiešame vyšľahaný sneh a nakoniec mleté lieskovce a koňak.
Potom to rozotrieme na pripravený plát a necháme vychladnúť.
Zatiaľ ušľaháme šľahačku, natrieme na povrch múčnika.
Krájame na kocky, ktoré tiež môžeme ozdobiť šľahačkou a lieskovcami.