Piškóty v lístkovom ceste – bez cukru
1 balík okrúhlych piškót
1 balík lístkového cesta
1 marhuľový kompót (7 dl pohár)
2 vanilkové cukry
2 „Zlaté klasy“
Lístkové cesto rozdelíme na dva pláty, jeden rozvaľkáme, dáme na plech, naň poukladáme piškóty tesne vedľa seba.
Z mlieka, vanilkového cukru a „Zlatého klasu“ uvaríme puding, trochu schladíme a vylejeme na piškóty.
Na to ukladáme odkvapkané, pokrájané marhule (môže byť aj iný kompót), prikryjeme druhým plátom a pečieme asi 25 – 30 minút (doružova).
Po vychladnutí pocukríme alebo pofŕkame čokoládou.
Lístkové cesto si môžeme pripraviť aj doma:
30 dkg hladkej múky „špeciál“
25 dkg stuženého tuku
11 lyžíc studenej vody, štipka soli, zamiesime, necháme v chladničke v mikroténovom vrecku od večera do rána, potom rozdelíme na dva diely a spracujeme