Tvarožník
37 dkg hladkej múky
25 dkg „Palmarínu“
12 dkg práškového cukru
1 vanilkový cukor (ak máme zvyšný žĺtok, môžeme pridať),
zamiesime cesto, rozgúľame, dáme na veľký plech a napoly upečieme. Potom potrieme marhuľovým džemom a dobrou, nie veľmi sladkou tvarohovou plnkou z 3/4 - 1 kg tvarohu. Potom vyšľaháme piškótové cesto: 7 žĺtkov, 8 dkg kryštálového cukru, trošku vody, šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. Zvlášť šľaháme tuhý sneh, do ktorého zašľaháme 8 dkg kryštálového cukru, pridáme k žĺtkom a opatrne premiešame. Nakoniec primiešame 18 dkg hladkej múky a navrstvíme na tvarohovú plnku. Z piškótového cesta môžeme trochu odobrať do sáčka a nastriekať mriežky. Pečieme v miernej rúre asi 40 minút. Vychladnuté pokrájame a pocukríme.