Korpus - 6 dl vody
1/4 l oleja
33 dkg polohrubej múky
9 vajec
štipka soli
Do hrnca dáme variť vodu ,olej a štipku soli .
Privedieme do varu a nasypeme múku.
Miešame až kým sa nám cesto neoddeľuje od hrnca a varechy.
Do vlažného cesta po jednom rozmixujeme vajcia .
Cestom naplníme vrecko z ozdobnou špičkou .
Vymastený plech zľahka poprášime hladkou múkou.
Z cesta vytvárame ľubovolné tvary / venčeky,banániky , rožky/
Pečieme pri teplote 220 stupňov 7 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov a dopekáme do zlatista .
Počas pečenia nesmieme otvoriť trúbu , lebo cesto " spadne "
Po vychladnutí rozrežeme a plníme krémom .
Plnka - 1l mlieka
3 zlaté klasy
1 vanilka
1 a 1/2 masla
35 dkg práškového cukru
Z mlieka , zlatého klasu, vanilky a cukru uvaríme hustý puding .
Po vychladnutí pridáme maslo .
Krém naplníme do vrecka s ozdobnou špičkou a plníme vychladnuté venčeky.
Posypeme práškovým cukrom.