Marlenka

Cesto:
100 g masla
3 PL medu
300 g kryšt. cukru
1 KL octu
1 PL jedlej sódy
2 vajcia
700 g hladkej múky 
3 PL kakaa

Krém:
400 g masla
1 sladené kondenzované mlieko
2 smotanovo-vanilkové pudingy
6 dl mlieka
4 PL cukru

POSTUP :

My sme robili marlenku ako rezy, pretože je z toho potom viac kúskov, ktoré nie sú tak veľké.
 Ale kľudne ju môžte robiť aj ako tortu.

Deň vopred si uvaríme salko - varíme dve hodiny, stále ponorené vo vode .

Cesto :

 Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo , med  , cukor a vajcia .

Potom zmiešame polievkovú lyžicu sódy bokarbóny s kávovou lyžičkou octu a pridáme  do hrnca

Zmes nám začne trochu kypieť.
 
Keď vznikne hnedá pena, odstavíme z ohňa.

Potom primiešame rukou múku zmiešanú s kakaom.

Ak by sa cesto nechcelo pekne vymiesiť, môžte pridať trochu vody alebo mlieka.

Teraz ho necháme asi hodinku oddychovať.

Keď je už cesto oddýchnuté, rozdelíme si ho na 6 rovnakých častí.

Vyvaľkané ho prenesieme na vymastenú a hladkou múkou posypanú opačnú stranu plechu a  odrežeme okrajky.

 A okrajky dáme taktiež upiecť, pretože postrúhanými sa bude posýpať hotová marlenka  .

 Pečieme pri teplote 170C 5-7 minút, treba dávať na cesto pozor, lebo je tenké a aby nezhorelo.

Rovnako si upečieme aj ostatné pláty.

Plnka :
Z mlieka , pudingu a cukru si uvaríme puding a necháme ho vychaldnúť.

Vyšľaháme maslo , pridáme vychladnutý puding a nakoniec uvarené  Salko .

Postrúhame upečený plát z okrajkov , ktoré potom preosejeme .

Plnku si nejakým spôsobom rozdelíme na 6 rovnakých častí.

Na každý plát rozotrieme až po okraj a pokračujeme až do konca .

Posledný plát tiež potrieme krémom, ale už len tenkou vrstvou .

Zákusok  posypeme okrajkami , do ktorých sme primiešali trochu pomletých orechov .

Necháme odležať, najlepšie do druhého dňa .