Tvarožník

37 dkg hladkej múky

25 dkg „Palmarínu“

12 dkg práškového cukru

1 vanilkový cukor (ak máme zvyšný žĺtok, môžeme pridať),

zamiesime cesto, rozgúľame, dáme na veľký plech a napoly upečieme. Potom potrieme marhuľovým džemom a dobrou, nie veľmi sladkou tvarohovou plnkou z 3/4 - 1 kg tvarohu. Potom vyšľaháme piškótové cesto: 7 žĺtkov, 8  dkg kryštálového cukru, trošku vody, šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. Zvlášť šľaháme tuhý sneh, do ktorého zašľaháme 8  dkg kryštálového cukru, pridáme k žĺtkom a opatrne premiešame. Nakoniec primiešame 18  dkg hladkej múky a navrstvíme na tvarohovú plnku. Z piškótového cesta môžeme trochu odobrať do sáčka a nastriekať mriežky. Pečieme v miernej rúre asi 40 minút. Vychladnuté pokrájame a pocukríme.